- Autor: evied
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Paprika červená | 75 |
Řepa červená | 50 |
EIDAM sýr 20% | 50 |
Tvaroh polotučný průměr | 125 |
Špenát listový mražený | 50 |
Vejce celé (syrové) | 110 |
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku) | 145 |
Ovesné vločky jemné Emco | 125 |
Olej řepkový | 10 |
Dochucovadla:
1 ks česnek, sůl, pepř, olej na smažení
Energetická hodnota celkem: 4410 kJ
Bílkoviny (g): 67,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 100,
SAFA (g): 13,
Cukry (g): 22,
Vláknina (g): 13,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 1470 kJ
Bílkoviny (g): 22.3, Tuky (g): 13.7, Sacharidy (g): 33.3, SAFA (g): 4.3, Cukry (g): 7.3, Vláknina (g): 4.3, Sůl (g): 0.7
Postup přípravy
Ovesné vločky zalijte mlékem a nechte pár minut bobtnat. mezi tím si připravíme náplň. Tvaroh, prolisovaný česnek, jemně nastrouhaný sýr a řepu rozmícháme, dle potřeby osolíme a opepříme. Do vloček přidáme sůl, vejce a špenát. Vše rozmixujte na hladkou hmotu, aby vzniklo mírně husté těsto (pokud bude hodně tekuté přidejte vločky, nebo naopak). Na středně rozpálenou pánev nalijte přiměřené množství těsta, rozprostřete po celé ploše a smažte po obou stranách. Podáváme se zeleninou.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.